Fietsen in de Pyreneeen

Trainen voor de Marmotte Pyreneeën

We kunnen meedoen aan de Marmotte Pyreneeën, zullen we dat doen? Die vraag kreeg ik van mijn vriend in Juni. Lijkt me leuk, is mijn enthousiaste reactie, ik ben nog nooit in de Pyreneeën geweest en in de bergen fietsen vind ik best leuk namelijk. Ik heb al wel veel gehoord over de Alpen Marmotte, maar over de versie in de Pyreneeën weet ik eigenlijk helemaal niks. Misschien handig om eerst even uit te zoeken waar ik net ja tegen heb gezegd.

Ga je een lange tocht fietsen? Dan is een goed passende fietsbroek erg belangrijk.

Wat is dat nu eigenlijk, die Marmotte Pyreneeën?

Dit is wat de website erover zegt: Marmotte Granfondo Pyrenees presenteert alle kenmerken van een ware Marmotte Granfondo. Een lange route van 165 km met meer dan 5500 hoogte meters die je over de beide kanten van de Tourmalet voert, met daartussen de Hourquette d ‘Ancizan, de Aspin en als slotklim de Hautacam.

Ik heb nog nooit een granfondo gefietst, mijn tocht met de meeste hoogtemeters had er ongeveer 2750, in juni heb ik wel de Alpe D’Huez 5 keer opgefietst tijdens Alpe D’HuZes. Ik heb eigenlijk geen idee wat ik kan verwachten van de Marmotte Pyreneeën en weet niet of mijn huidige klim ervaring genoeg is, maar ik heb me toch ingeschreven… 25 Augustus is het zover en ga ik met mijn vriend de Marmotte Pyrenees fietsen via de organisatie Campo Bicicleta, en ik vind het ontzettend spannend!

Parcour Marmotte Pyreneeen

Trainen voor de Marmotte

Omdat ik in juni mee heb gedaan aan Alpe D’HuZes ben ik op dit moment al best fit. Momenteel heb ik meer dan 5000 KM gefietst, met nog maar 5 weken tot aan de Marmotte heb ik daarom besloten dat ik het beste kan proberen mijn huidige conditie op pijl te houden, en daarnaast nog een aantal lange tochten met hoogte meters in België te rijden.

Met lange tochten van over de 150KM en dan ook nog veel hoogte meters heb ik weinig ervaring, hier wil ik wat meer vertrouwd mee worden. Op mijn planning staan o.a. de 155km en 2200 hm van Aywaille-Bastogne-Aywaille op 20 juli, en de 173KM van Luik-Bastenaken-Luik. Daarnaast probeer ik sowieso 3x per week op de fiets te zitten met een aantal interval trainingen, hopelijk is dat genoeg! Als het eenmaal zover is ga ik mijn ervaringen zeker met jullie delen!

Het kan koud zijn in de afdalingen van de Pyreneeën, zorg dat je een goede windstopper bij je hebt. Bijvoorbeeld de Shebeest Plume Veneer.

Shebeest Fietsjas Plume Veneer