Blog | Love for Cycling
Fietsen in Calpe, heerlijk aan de Costa Blanca

Fietsen in Calpe aan de Costa Blanca

Fietsen aan de Costa Blanca, waar het eigenlijk altijd mooi weer is, het asfalt glad, en met volop keuze uit routes met mooie klimmetjes of glooiende wegen. Na twee keer in deze mooie omgeving te hebben mogen fietsen deel ik graag mijn ervaringen met je. Elk jaar komen er zowel amateurs, professionele fietsers als recreanten naar de Costa Blanca om te genieten van de omgeving. Maar wat maakt dit gebied nou zo geschikt voor fietsers?

Lees dit artikel!

Waar moet je op letten bij een fietsbroek?

Fietsbroeken voor dames, hier moet je op letten

Als het op je fietsoutfit aankomt, is de fietsbroek misschien wel het belangrijkste element. Een fietsbroek is immers om verschillende redenen belangrijk, hierdoor zijn er dan ook talloze uitvoeringen beschikbaar. Toch maakt die situatie de keuze voor een geschikte fietsbroek er niet eenvoudiger op, integendeel. Wij herhalen kort even waarom een goede fietsbroek zo belangrijk is en geven vervolgens een aantal tips voor het vinden van een geschikt exemplaar.

Lees dit artikel!

Racefietsen in de Ardennen

Fietsen in de Ardennen

Het zijn niet de Franse Alpen maar met stukken van 20% is het toch best een uitdaging! Ik zal het maar meteen toegeven, ik ben niet de meest ervaren of snelle klimmer, maar leuk vind ik het wel. Met een fietsvakantie naar de Mont Ventoux en de Dolomieten in het vooruitzicht leek het mijn vriend (Gertjan) en ik een goed idee om alvast een weekendje te gaan fietsen in de Ardennen.  Van andere fietsers hadden we al gehoord dat de Ardennen klimmetjes kort maar ook pittig kunnen zijn.

Lees dit artikel!

Door blijven fietsen in de winter

Doorfietsen in de winter

Wil je in de winter blijven fietsen en ook comfortabel op de fiets zitten dan is de juiste fietskleding erg belangrijk. Hieronder volgen een aantal tips om fietsend de winter door te komen. De meeste vrouwen stappen in de winter niet snel op de fiets. De gedachte aan door regen doorweekte kleding en koude rillingen zullen al snel door het hoofd schieten. Nee, fietsen in de winter zullen velen van ons liever overslaan.

Lees dit artikel!