Banner doorfietsen in de winter

Trotseer de winter met de juiste fietskleding

Wil je in de winter blijven fietsen en ook comfortabel op de fiets zitten dan is de juiste fietskleding erg belangrijk. Hieronder volgen een aantal tips om fietsend de winter door te komen.

Lekker doorfietsen in de wintermaanden

Fietsen in de winter; wie durft het aan?

De meeste vrouwen stappen in de winter niet snel op de fiets. De gedachte aan door regen doorweekte kleding en koude rillingen zullen al snel door het hoofd schieten. Nee, fietsen in de winter zullen velen van ons liever overslaan. Maar wat als je mee wilt doen aan één van de vroege toertochten, zoals de populaire Amstel Gold Race? Onvoorbereid deelnemen aan een tocht is onverantwoord en niet goed voor je lichaam. Veel dames willen eigenlijk gewoon door kunnen trainen tijdens de koude seizoenen. Love for Cycling is groot voorstander van fietsen wanneer en waar je maar wilt, dus ook in de winter. Wanneer je goed beschermd bent tegen kou, wind en neerslag kun je ook in de winter gewoon je fiets pakken. Speciaal voor dames die door willen trainen is het wel belangrijk om fietskleding te kiezen die ademt, maar tegelijk warmte biedt. Voor jou hoeft de winter geen obstakel te zijn.

Waarom Winter fietskleding voor vrouwen

Love for Cycling specialiseert zich in fietskleding speciaal voor dames, en ook in de winter zorgen we dat je goed voorbereid op weg kunt. In de winter moet jouw fietskleding aan een aantal eisen voldoen, zodat je je goed kunt bewegen zonder weerstand van zware of dikke fietskleding. Winter fietskleding wordt net als bij zomer fietskleding gedomineerd door fietskleding voor mannen. Bij Love for Cycling staan we liever ons mannetje voor vrouwen. Gemaakt voor het vrouwelijk lichaam is onze dames fietskleding comfortabel en warm. Een heerlijke pasvorm voor elke maat. Het is belangrijk dat tijdens trainingen of een intensieve fietsrit jouw huid wordt beschermd. Het is daarom aan te raden om je lichaam goed te bedekken, en vooral laagjes aan te trekken. Kies voor een zachte voering en wind- en waterdicht materiaal dat ademt. Zelfs in de kou verlies je veel vocht wanneer je intensief aan het fietsen bent. Vocht dient zo snel mogelijk worden afgevoerd om ongemak en ziekte te voorkomen.

Een warme fietsjas voor dames tegen de kou

Goede fietskleding zoals Een fietsjas beschermt jouw kern tegen afkoeling en oververhitting. Door een fietsjas te kiezen die goed ademt, zul je de jas niet uittrekken omdat je zweet of oververhit raakt. Vocht wordt goed afgevoerd en jouw kern blijft stabiel. Op onze site zou je eens naar de jassen van Shebeest of MYN kunnen kijken. Deze merken hebben speciaal voor dames kwalitatief hoge fietsjassen ontworpen om optimaal te kunnen presteren in de kou. Een goede fietsjas voor dames heeft platte zakjes die met een rits afsluitbaar zijn. De platte naden zorgen ervoor dat er geen schuring tegen de huid kan ontstaan.

Een Lange Fietsbroek voor Dames of Beenstukken

Het kan zijn dat je in de winter niet vaak buiten fietst en liever niet teveel geld uitgeeft aan een lange fietsbroek. Als dit het geval is kun je kiezen voor beenstukken, die je samen met je korte fietsbroek voor dames aan kunt trekken. Zo blijf je lekker warm en zit je toch comfortabel op de fiets. Op echt koude dagen zouden we toch een lange fietsbroek aanraden. Deze broeken bieden net iets meer warmte dan beenstukken, en zeker als de temperatuur tegen het vriespunt loopt heb je dit echt nodig.

Het gevaar van de donkere dagen

De winter brengt niet alleen kou en neerslag, maar ook het donker valt sneller in. Als wielrenster ben je kwetsbaar in het verkeer. Fietsers worden vaak over het hoofd gezien met alle gevolgen van dien, het blijft daarom erg belangrijk om altijd een helm te dragen. Fiets je wel eens in het donker of als het bewolkt en druilerig is? Zorg er dan voor dat je goed reflecterende kleding draagt. Veel kleding op onze site heeft Reflectoren verwerkt in het design waardoor je niet allen in stijl maar ook veilig op de fiets zit. Fiets je regelmatig in teamverband en denk je dat je zo al genoeg opvalt? Niet is minder waar. In een team kun je achterop raken, waardoor je gescheiden wordt en misschien wel minder zichtbaar bent. Zorg ervoor dat je ook tijdens team ritten goed zichtbaar bent. En ben je soms echt in het donker onderweg zorg dan ook voor goede verlichting op je fiets.