Hippe fietskleding voor dames

Hippe Dames Fietskleding

Van oudsher is wielrennen eigenlijk altijd een mannensport geweest en ook nu nog wordt de sport gedomineerd door mannen. Gelukkig komt hier langzaam wel verandering in en stappen er ook steeds meer vrouwen op de racefiets. Als je als vrouw begint met fietsen brengt dit wel wat uitdagingen met zicht mee, onder meer als het aankomt op hippe dames fietskleding. Waar je in de wereld van hardlopen, yoga en fitness een zeer groot aanbod hebt voor vrouwen, misschien zelfs wel groter dan voor mannen, loopt het aanbod van hippe dames fietskleding van hoogwaardige kwaliteit hier echt op achter.

Steeds meer hippe damesfietskleding

Tot een aantal jaren terug werden door de meeste wielrenners vooral de gesponsorde kleding van de fietsclubs gedragen, of de pakjes van grote ploegen zoals Jumbo of Ineos. Hier is de afgelopen jaren gelukkig wel wat verandering in gekomen en de mannen zitten nu vaak gesoigneerd op de fiets. Ook voor vrouwen komt er steeds meer keuze voor hippe dames fietskleding bij, het aanbod neemt wel minder snel toe dan bij de mannen, of beter gezegd, vaak wordt er eerst een mannen lijn ontworpen en daarna nog iets voor de vrouwen gedaan. Best wel jammer omdat ook vrouwen graag gesoigneerd de fiets opstappen. Tenslotte, als je je goed voelt in je fietskleding stap je ook makkelijker op de fiets.

Hippe dames fietskleding een prioriteit

Gelukkig zijn er wel een aantal merken fietskleding die meer aandacht besteden aan fietskleding voor vrouwen, hippe dames fietskleding is geen bijzaak maar een hoofdsegment bij deze merken of bieden zelfs alleen hippe dames fietskleding aan. Je kan hierbij denken aan merken als Shebeest, QOM en Dotout, maar ook een aantal Nederlandse merken zijn opgezet met als enige doel het produceren van hippe dames fietskleding. Wij vinden dit een goede zaak en proberen daarom ook alleen kleding op onze site aan te bieden van merken die hippe dames fietskleding een prioriteit maken. Deze merken zorgen er niet alleen voor dat je mooi op je fiets zit, maar nemen bij design en productie ook de specifieke anatomie van een vrouw mee waardoor de kleding comfortabel zit en zorgt voor optimale performance op je eigen niveau. Hoge kwaliteit fietskleding specifiek voor dames is waar wij ons op richten.

Hippe fietskleding voor beginners

Begin je net begonnen met fietsen en heb je geen eindelooks budget maar wil je wel gesoigneerd (of gewoon hip) op de fiets zitten dan kun je het beste een groot gedeelte van je budget besteden aan een goede fietsbroek voor dames. Een goede fietsbroek voor dames is echt belangrijk om fietsen leuk te blijven vinden, goedkoop is in dit geval vaak duurkoop. Mocht je meer informatie willen over de aankoop van een goede fietsbroek voor dames lees dan deze blog.

Aan een fietsshirt raden wij aan een kleiner deel van je budget uit te geven, let erop dat er zakjes op het shirt zitten en dat je hem mooi vindt en hij goed aansluit zodat het wielershirt voor dames niet gaat flapperen of de zakjes naar de zijkant vallen als er wat zwaardere items zoals reepjes of een telefoon inzitten. Een te groot fietsshirt voor dames zit gewoon vaak niet lekker. Vergeet ook niet om een goede helm te kopen, een ongeluk komt uit een klein hoekje en heeft lang niet altijd met je eigen fietskunsten te maken. Kortom, Hippe dames fietskleding voor beginnende wielrenster zou naar onze ervaring moeten bestaan uit een goede kwaliteit (zwarte) fietsbroek voor dames, gecombineerd met een wielershirt voor dames die best iets goedkoper kan zijn, en tot slot een goede helm. Klikpedalen met schoenen en alle andere accessoires kunnen altijd later worden toegevoegd.

Hippe fietskleding voor binnen

Fiets je in de winter binnen op een tacx of ben je een fanatieke spinning fan? Ook dan wil je natuurlijk een beetje leuk op de fiets zitten. Het is toch een stukje motiverender om te gaan trainen als je hier de juiste kleding voor hebt, die er ook nog eens leuk uitziet. Zorg er in ieder geval voor dat je een goede fietsbroek voor dames draagt om schuurplekken te voorkomen. Op deze manier hoef je geen training over te slaan en ben je in de lente lekker fit om weer buiten te gaan fietsen.

Onze hippe wielerkleding voor dames

In onze webshop vind je de hippe dames fietskleding van onder andere Shebeest en Dotout dames fietskleding. Elk jaar in de lente worden er nieuwe items aan onze collectie toegevoegd. Ook updaten we regelmatig onze outlet pagina. Mocht je vragen hebben over de maatvoering, het assortiment of hulp nodig hebben bij het maken van een keuze stuur ons dan gerust een mailtje.