Dames fietsshirts

Wieleroutfits voor dames

Een dames fietsbroek is waarschijnlijk één van de belangrijkste items om in te investeren als beginnende wielrenster, maar ook voor de gevorderde of lange afstand fietser is een goede fietsbroek voor dames erg belangrijk. Een goede fietsbroek voorkomt zadelpijn, een veel voorkomend probleem bij zowel mannen als vrouwen.

Soms leid het er zelfs toe dat iemand het fietsen compleet op geeft en dat is echt zonde. Een comfortabele fietsbroek samen met de juiste fiets afstelling kan veel zadelpijn problemen voorkomen. Vooral voor vrouwen die veel fietsen en de beginnende fietser is het erg belangrijk om te investeren in een goede fietsbroek voor vrouwen.

Wieleroutfits voor dames

De afgelopen jaren is het enthousiasme voor de wielersport sterk toegenomen en zijn er ook steeds meer vrouwen op de fiets gestapt. Tijdens het fietsen wil je natuurlijk comfortabel en het liefst ook een beetje stijlvol op de fiets zitten. In onze webshop vind je verschillende opties voor wieleroutfits voor dames. Afhankelijk van hoeveel je fietst, je budget en je voorkeur voor bepaalde kleuren of prints kun je een mooie wieleroutfit voor dames samentellen.

Wielerkleding voor dames in alle maten

Voor sommige vrouwen is het lastig om een goede wieleroutfit voor dames te vinden, omdat je bijvoorbeeld heel klein of juist erg lang bent, of omdat je net iets meer rondingen hebt dan de gemiddelde persoon. Met onze collectie proberen wij wieleroutfits voor alle dames aan te bieden, dik, dun, lang, klein of gemiddeld, iedereen moet comfortabel op de fiets kunnen zitten. Wij hebben niet altijd alle maten op voorraad, ben je op zoek naar een specifiek item en zit je maat er niet tussen neem dan gerust contact met ons op. Ook als je vragen hebt over de pasvorm van kleding kun je ons mailen of bellen, wij helpen je graag om een mooie wieleroutfit voor dames met je uit te zoeken.

Dames fietskleding voor elk seizoen

Veel fietsers vinden het lastig om te bepalen welke kledingstukken ze nu precies nodig hebben, en bij welke temperatuur je welke wieleroutfit aantrekt. Deze keuze is natuurlijk heel persoonlijk, de een heeft het nu eenmaal sneller warm dan de ander. Over het algemeen raden wij aan om bij een temperatuur van onder de 15C° beenstukken en armstukken te dragen. Het handige hiervan is dat je deze items als je het warm krijgt makkelijk uit kunt trekken. Valt de temperatuur onder de 8C° dan is een wielerjasje voor dames ook wel erg prettig en zou je beter een lange fietsbroek voor dames aan kunnen trekken. Vanaf 2021 verwachten wij ook complete winter wieleroutfits voor dames aan te kunnen bieden.

Laagjes op de fiets om warm te blijven

Weet je niet precies wat je aan moet op de fiets omdat het weer nogal veranderlijk is, ga dan voor laagjes. Een goede wieleroutfit voor dames begint natuurlijk met een fietsbroek voor dames met een goede zeem, je kunt kiezen voor beenstukken of een lange broek, daarop draag je een onder shirt dat het zweet van je lichaam weg transporteert en daaroverheen een fietsshirt voor dames met lange mouwen. Afhankelijk van het weer kan dit een ‘normaal’ fietsshirt zij, of een fietsjas die net iets dikker is. Afhankelijk van het shirt of de jas die je gebruikt zou je hier nog een windstopper overheen kunnen dragen als extra laag tegen de kou. Kortom, een goede wieleroutfit voor dames in de winter bestaat uit laagjes, zodat je de keuze hebt om iets uit of aan te trekken tijdens je rit.

Bandenspoor - Donkergrijs