Wielershirt dames - Banner

Wielershirt voor dames

Ben jij lid van een wielerclub of trek jij er regelmatig op uit om op eigen houtje te gaan fietsen? Dan hoeven wij jou vast niet te vertellen dat een comfortabel wielershirt voor dames de basis is voor een geslaagde en aangename fietsrit.

Heb jij nog geen goed wielershirt voor vrouwen of zou je er nog eentje extra kunnen gebruiken? In de Love for Cycling webshop vind je een uitgebreid assortiment aan dames fietsshirts van hoogwaardige materialen die garant staan voor optimaal draag- en fietscomfort.

Waarom een wielershirt voor dames zo belangrijk is

Wie dacht dat je vlug eventjes op de racefiets kunt springen in alledaagse sportkleding heeft het mis. Traditionele kledingstoffen voeren geen warmte af en zijn in de meeste gevallen ook niet elastisch. Stel je voor dat je deelneemt aan een wedstrijd of dat je je persoonlijk record probeert te verbreken en dat je hier niet in slaagt omdat je kleding niet lekker zit?! Om al deze redenen is casual sportkleding absoluut niet geschikt om te wielrennen. Wielerkleding voor dames van goede kwaliteit is doorslaggevend voor jouw comfort tijdens het wielrennen. En dat begint bij een wielershirt voor dames. Ja hoor, je hebt het goed gelezen “een wielershirt voor dames”.

Een wielrenshirt voor heren heeft een veel bredere taille en valt bijgevolg groter uit. Daarom is het belangrijk dat je effectief op zoek gaat naar een dames fietsshirt. De fietsshirts voor vrouwen zijn zodanig gemaakt dat ze zich aanpassen aan de vrouwelijke curves waardoor ze als goed aansluiten en comfortabel zitten. Een degelijk wielrenshirt voor dames voert warmte af, is voldoende elastisch en biedt daarnaast ook extra ondersteuning voor je spieren. Bij Love for Cycling heb je de keuze uit verschillende modellen, kleuren en maten voor jouw dames fietsshirt. Shop een wielrenshirt van het topmerk Shebeest of spring op de fiets met een trendy Canari of Dotout outfit.

Opvallende wielershirts voor dames

Hoe kies je het juiste dames wielershirt?

Het aanbod aan dames wielershirts groeit elke dag. Het kan dan ook behoorlijk moeilijk zijn om er het juiste fietsshirt uit te pikken. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een wielrenshirt voor dames:

Tight or loose fit?

De ideale pasvorm van een wielershirt voor dames is diegene die jijzelf het prettigste vindt. Dat betekent niet dat elk shirt geschikt is om op de fiets te stappen. Een dames fietsshirt moet lichtjes strak zitten omdat het anders, door toedoen van de wind gaat flapperen en dit zorgt voor ongemak. Te strak is natuurlijk ook niet prettig want je moet uiteraard wel moeiteloos kunnen ademen. Bij de meeste merken aangeboden in onze webshop, heb je de keuze uit een tight (= sportieve) of een loose (= lossere) fit. In het algemeen vallen de Canari fietsshirts voor dames redelijk los, die van Dotout ietwat strakker en bij Shebeest vind je beide fits (afhankelijk van het model).

Verlies de afwerking niet uit het oog

Wanneer je fietst, kan het gebeuren dat je wielrenshirt omhoog gaat kruipen. Door een fietsshirt met een siliconen rand te dragen, voorkom je dit probleem. Een siliconen boord blijft ongeacht je bewegingen altijd netjes op z’n plaats zitten.

DotOut - Wielershirt voor dames

Kijk naar het materiaal van het wielershirt

Ook het materiaal waaruit je wielershirt voor dames gemaakt is, speelt een grote rol in jouw fietscomfort. Zachte, dunne materialen genieten de voorkeur omdat ze wrijving, schuren en andere mogelijke huidirritaties voorkomen. Daar komt nog eens bij dat dunne materialen een hogere vochtafvoerende werking hebben tijdens het fietsen. Sommige fietsshirts voor vrouwen zijn voorzien van UV-beschermende eigenschappen die voorkomen dat je door je shirt heen verbrandt. Verder moet je kijken naar de elasticiteit van het fietsshirt. Hoe groter de rekbaarheid, hoe comfortabel jij je zult voelen tijdens het wielrennen.

Kies voor een wielershirt met opbergzakjes

Wanneer je gaat wielrennen moet je best wel wat spullen mee nemen repen, een banaan, telefoon en geld behoren al snel tot de standaard items voor tijdens een rit. Kies daarom voor een praktisch wielershirt dat voorzien is van meerdere opbergzakjes om je telefoon, je pinpas, etc. te bewaren.

Denk aan je veiligheid

Last but not least, je eigen veiligheid. Ga je geregeld fietsen in de vroege ochtend of in de late avond wanneer het buiten donker is? Dan is het belangrijk dat je een dames wielrenshirt met reflectoren draagt. Bij de meeste merken vind je de reflectoren op de zoom of op de zakjes terug.

Wielershirts voor dames voor alle temperaturen

Hier bij ons in Nederland is het klimaat nu eenmaal niet constant. Het hele jaar door gaan fietsen in hetzelfde wielershirt is dan ook zo goed als onmogelijk. Love for Cycling heeft een ruime collectie aan wielershirts voor dames voor elk seizoen. Van mouwloze fietsshirts voor dames voor op hete zomerdagen tot wielershirts met korte mouwen voor het voor- en najaar en wielershirts met lange mouwen voor op de koudste dagen. Wat voor wielershirt je ook zoekt, let er steeds op dat je investeert in een dames fietsshirt met ingebouwde technologie dat voorzien is van reflecterende elementen. In ons gevarieerd aanbod is het niet moeilijk om een fietsshirt voor dames te vinden die ook nog mooi te combineren valt met onze fietsbroeken.

Bandenspoor - Donkergrijs
0

€ 0,00