Dames fietsshirts

Wielershirt voor dames

Een wielershirt voor dames is waarschijnlijk één van de belangrijkste items om in te investeren als beginnende wielrenster, maar ook voor de gevorderde of lange afstand fietser is een goede fietsbroek voor dames erg belangrijk. Een goede fietsbroek voorkomt zadelpijn, een veel voorkomend probleem bij zowel mannen als vrouwen.

Soms leid het er zelfs toe dat iemand het fietsen compleet op geeft en dat is echt zonde. Een comfortabel wielershirt samen met de juiste fiets afstelling kan veel zadelpijn problemen voorkomen. Vooral voor vrouwen die veel fietsen en de beginnende fietser is het erg belangrijk om te investeren in een goede fietsbroek voor vrouwen.

Wielershirt voor dames

Net als bij andere sporten wordt er ook in de wielersport kleding gemaakt specifiek voor dames. Is het nu echt nodig om een wielershirt voor dames te kopen, of kan een gewoon dame sportshirt ook? Een wielershirt voor dames heeft een aantal voordelen op het gebied van pasvorm en gebruik tijdens het fietsen die je bij een normaal sportshirt waarschijnlijk niet vindt. In onze shop vind je fietskleding voor vrouwen met verschillende pasvormen. Hieronder leggen we uit wat de voordelen zijn van ee wielershirt specifiek voor dames.

Als je net begint met fietsen kun je ervoor kiezen om een gewoon sportshirt aan te trekken, je wilt immers niet meteen veel geld stoppen in een hobby die je misschien niet leuk vindt. Toch raden wij aan om al snel te investeren in een wielershirt voor dames. Je eerste aankoop na een goede fietsbroek voor dames zou een wielershirt voor dames moeten zijn. Deze shirts vind je in allerlei soorten, prijsklassen, en maten. Begin je net, geef dan niet teveel geld uit aan een fietsshirt voor dames. De voordelen zitten hem niet in het merk, een klein beetje in het materiaal, maar voornamelijk in de pasvorm, zakjes en reflectoren.

De pasvorm van een wielershirt voor dames

kies eerst de pasvorm die jij prettig vindt, een wielershirt voor dames is gemaakt zodat hij je lichaamsvormen volgt. Een shirt hoort strak genoeg te zitten om te voorkomen dat hij gaat ‘flapperen’ maar ook niet zo strak dat het wielershirt gaat knellen, of dat je je oncomfortabel voelt. De meeste merken hebben keuze uit een sportieve fit (strak) en een loosefit (relaxed) pasvorm, bedenk goed wat jijzelf prettig vindt. In onze webshop vindt je bijvoorbeeld shirts van Shebeest, het divine model is wat strakker en gemaakt van een zeer rekbare stof, daartegenover staat het belissima model dat mooi getailleerd maar wel wat losser valt. De shirts van Canari vallen ook iets losser, terwijl de wielershirts voor dames van DotOut over het algemeen wat sportiever vallen. Zowel Shebeest als Dotout hebben shirts die vrij lang zijn, dit is vinden wij erg prettig omdat je hierdoor zeker weet dat je geen blote buik ziet. Naast de pasvorm is het ook belangrijk om op de afwerking van de onderkant van het shirt te letten. Omdat je veel voorover zit op de fiets kan een shirt omhoog kruipen, als oplossing wordt er vaak een siliconen rand onderin het shirt gestikt waardoor het shirt naar beneden blijft zitten. De voorkeur voor deze rand is persoonlijk, sommige wielrensters vinden het erg fijn terwijl anderen hier een hekel aan hebben.

Materiaal keuze fietsshirt voor dames

Natuurlijk is materiaalkeuze ook erg belangrijk. Duurdere shirts zijn vaak van zachter, dunner of rekbaarder materiaal gemaakt dan wielershirts voor dames die iets budget verantwoorder zijn. Fiets je veel in de zomer, in het buitenland bij hoge temperaturen, let er dan op dat je voor een shirt kiest dat zweet goed afvoert zodat je geen schuurplekken krijgt en je een droog gevoel behoudt. Daarnaast zijn sommige wielershirts voor dames ook gemaakt van UV werend materiaal. Erg prettig als je de hele dag in de zon fietst, je kan namelijk ook door de stof heen verbranden. Ben je op zoek naar een wat lager geprijsd fietsshirt voor dames dan kan je de keuze maken om voor een iets minder high-end materiaal te kiezen, het belangrijkste is dat het shirt goed past. Anders dan bij een fietsbroek voor dames zal een shirt dat niet goed past je fietsplezier niet meteen verpesten.

Waar moet je nog meer op letten bij de aankoop van een dames fietsshirt

Bijna alle fietsshirts worden gemaakt met 3 zakjes op de achterkant. Deze zakjes zijn erg handig om eten, je pinpas, een telefoon, binnenbandjes etc. in mee te nemen. Let erop dat je een wielershirt voor dames koopt waar deze zakjes op zitten. Daarnaast kan het ook handig zijn om reflectoren op je shirt te hebben, hierdoor ben je net iets meer zichtbaar voor automobilisten in het donker. De reflectoren zitten vaak op de zoom of zijn verticaal op de zakjes gestikt.

Wielershirts voor dames bij Love for Cycling

In onze webshop vind je alleen wielershirts van zeer goede kwaliteit in een aantal verschillende prijsklassen. Op deze manier hopen we alle fietsvrouwen te kunnen voorzien van een goed passend shirt. Mocht je op zoek zijn naar een item van een van de merken op onze site en staat hij er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op en wij kijken of we het shirt voor je kunnen bestellen. Elk jaar ontvangen wij een nieuwe collectie fietskleding voor dames, houd onze outlet pagina goed in de gaten als je op zoek bent naar een goedkoper wielershirt voor dames. Op de outlet pagina vind je onze fietskleding voor dames uit voorgaande jaren.

Bandenspoor - Donkergrijs